The New iPad

Bildiğiniz gibi dün akşam büyük bir toplantıyla yeni iPad tanıtıldı. Fakat birkaç eksik vardı bana göre; öncelikle insanın gözü Steve Jobs'u aramıyor değil, o kadar alışmışız ki.. Bakalım Apple birkaç yıl içinde parlak bir sahne ismi çıkarabilecek mi? Ben açıkçası Tim Cook'ta bu ışığı göremiyorum. Ayrıca The New iPad nedir.. Şuna bir isim bulamadınız mı? iPad 3 deyin, iPad HD deyin veya iPad 2S deyin ama The New iPad olmadı bence.. Aslında iPad 2S yakışırdı çünkü genel olarak cihazın görüntüsünde hiçbir farklılık yok ama donanım olarak büyük yenilikler var..
Yeni iPad, eski modeline kıyasla dört kat daha yüksek piksele sahip, bu demek oluyor ki bir HDTV'nin çözünürlüğünden bile daha fazla(2048 x 1536 piksel). Arkasında 5 mega piksel iSight kamera, HDTV 1080 piksel video kayıt özelliği.. İşlemci ise A5X çipli çift çekirdekli bir işlemci.. Aslında beklentiler A6 dört çekirdekli işlemci yönündeydi fakat Apple çift çekirdekli bir işlemci yerleştirmiş bu cihazın içine..
Cook, satış rakamlarına değinerek başladığı konuşmasında şu ifadeleri kullandı:
“Kişisel bilgisayarlar artık dijital dünyamızın merkezinde yer almıyor... Artık onlar sadece başka bir elektronik cihaz... Artık daha taşınabilir, daha kişisel ve kişisel bilgisayarlardan kullanımı çok daha kolay cihazlara sahibiz... Apple, PC sonrası dönemde üç önemli ürün üretti... Gelirlerimizin yüzde 76’sı bu üç ana üründen geldi... iPod, iPhone, iPad... iPad, yeni bir kategori yaratan devrimsel bir cihaz. Taşınabilir bilgisayarlarda bir devrim yaptık... Sadece geçtiğimiz yıl bu üç cihaz dünyada 172 milyon sattı. Sadece 2011’in son mali döneminde 15.5 milyon iPad2 sattık... iPad’i üretirken, sadece yeni bir ürün değil, ancak yeni bir kategori de oluşturmak istedik. iPad, en sık yaptığınız eylemlere olanak veren, internete girebileceğiniz ve e-maillerinize bakabileceğiniz bir ürün olmalıydı...Yeni iPad, kısaca söylemek gerekirse, büyüleyici...”
Cihazın diğer yeni özellikleri genel olarak şu şekilde;
Amerika'da 16 Mart'ta satışa çıkıcak olan yeni iPad'in fiyatları şu şekilde olacak;

16 GB WiFi + 4G: 629$
32 GB WiFi + 4G: 729$
64 GB WiFi + 4G: 829$
16 GB WiFi: 499$
32 GB WiFi: 599$
64 GB WiFi: 699$

Bu arada Yeni iPad'in tanıtılmasıyla iPad 2'nin Amerikada satışında tam 100$'lık bir indirime gidildi. iPad 2 16 GB WiFi yalnızca 399$'a satılacak.

Etiketler: , , , ,